Bio

Isabel Sánchez Olid

Ik ben Isabel Sánchez Olid, geboren in 1970 in Zuid-Spanje, in het dorpje Olvera gelegen in de provincie Cádiz. Sinds mijn tweede woon ik in Nederland, momenteel in Amstelveen. Ik heb altijd al liefde voor fotografie gehad. Ik kreeg feeling met het vak toen ik in 1990 voor mijn toenmalige werk het interieur en de omgeving van huizen in het buitenland mocht fotograferen. Later kocht ik mijn eigen professionele camera en ontdekte ik dat mensen fotograferen mij heel gelukkig maakte; vooral portretten.

Niet lang daarna kwam ik in de modewereld terecht, en fotografeerde ik onder andere voor Emporio Armani Nederland, Spicy Scarves Amsterdam en Kings Square. Ik vind het fantastisch om foto’s te maken bij daglicht en te spelen met de natuurlijke lichtval, maar hou net zo veel van het fotograferen in de studio waar ik met alle apparatuur een diversiteit aan lichtopstellingen kan creëren. Dat doe ik momenteel in mijn eigen Studio s111.

Mijn passie ligt bij het maken van portretten. Ik hou ervan om de pure emotie en mooie kanten van mensen vast te leggen. Tijdens mijn shoots gooi ik mijn Spaanse gemoedelijkheid in de strijd om mijn model op zijn of haar gemak te stellen, zodat hij of zij helemaal zichzelf kan zijn. Ik ben heel gepassioneerd over mijn foto’s, en bovendien erg perfectionistisch. Ik ga door tot ik dé foto heb.